lördag 4 januari 2014

Årskrönika del 1


Tänker också bjuda på en årskrönika och hoppas på att den inte blir alltför lång. Tror det är bra för mig själv att gå igenom det gångna året.

Januari

Månaden då vi kunde konstatera att vårt barn skulle födas först 2013. Dagarna gick väldigt långsamt och vi passerade BF. Men så äntligen fick jag ordentligt sjuka sammandragningar och vår guldklimp på 4095 g föddes söndagen den 13.1.13 kl 20.22. Hon var  så perfekt, vår lilla Björnunge och så lik sin far.


Resten av månaden var vi bara hemma med vår dotter. Levde förstås i vår lilla bebisbubbla utan rutiner eller tidssammanhang. Men även om vi levde i vår bebisbubbla och åkte ingenstans så fick vi besök av både familj och vänner som ville träffa den lilla nykomlingen.

Februari

Månaden då vi åkte iväg till rådgivningen och socialen för faderskaps erkännande.
Det var månaden då vi började planera dop och jag och fröken prupp gick vår första av många vagnpromenader.
Februari var månaden då vår annars så snälla tös plötsligt började skrika om kvällarna. Vi anade kolik men vågade ändå hoppas på att det var en övergående. Trots skrikiga kvällar höll vi ett fint och minnesvärt dop i Solf församlingshem. Allt gick enligt planerna och fröken var snäll genom hela dopet.

Mars

Månaden då skrikattackerna fortsatte om kvällarna och vi var säkra om att vi hade ett kolikbarn. Det var verkligen tungt och vissa kvällar visste jag inte vem av oss som grät mera, jag eller dottern. Det var fruktansvärt. Jag hoppas så innerligt att vi aldrig mera behöver uppleva kolik. Vi var ensamma ute i urskogen utan familj och hjälp.

Det var månaden då vi bestämde oss för att sälja vårt fina, två år gamla hus och flytta tillbaka till hemtrakterna. Ett svårt beslut men det bästa vi gjort någonsin.

Mars förde också med sig fina och positiva saker såsom babysimpremiär och många vagnpromenader med grannarna. Saknar våra promenader och pratstunder.



April

Månaden då vi fick vårt hus sålt och hittade ett nytt hem i Jakobstad.
Det var också månaden som kolikattackerna plötsligt upphörde för att aldrig mer återvända. Vi såg ljuset i den mörka tunneln. Harmonin och även rutinerna hittade vårt hem. Vi såg framemot de nya möjligheter som vi skulle få i vårt nya hem och vi njöt av vår dotter varje sekund. Fröken prupp växte massor och lärde sig nytt hela tiden.
Maj

Månaden då jag hittade till bloggen och kunde således uttrycka känslor i skriftform. Det var månaden då vi packade massor av lådor.

Maj var en mycket varm och solig månad så vi plockade fram både solhatt och jeansjacka.

Månaden då jag försökte sola mig till en solbränna och månaden då vi fixade till det sista som var kvar på huset.

Det var månaden som vi firade mammas närvårdarexamen och fröken prupp svängde sig från rygg till mage själv.

Maj var en mycket händelsrik månad.

Juni

Juni var månaden då vi målade färdigt huset och njöt av den varma solen.

Det var månaden då vi badade bastu för första och sista gången i vårt gamla hem.
Juni var en rätt så sorglig månad eftersom vi var tvungna att säga adjö till många kära i Vasa på grund av flytten. Bland annat våra underbara grannar, vi tillbringade en sista kväll med att grilla.
Våra "Vasa vänner"...
och vår råggivning med de bästa rådgivningstanterna.
Juni var månaden då vi fick nycklarna till vårt nya hem och började renovera, och sedan var det dags för flyttlas nr 1 mot norr.




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar