tisdag 4 augusti 2015

Resetankar och Mumindalen


Så var vi tillbaka till den vanliga vardagen i och med att B var första dagen i jobb igår, efter en semester som gick väldigt snabbt. Lite trögstartat var det nog igår att plötsligt vara ensam med barnen igen. Men dagen gick nog ganska snabbt, så jag tror inte det tar länge så rullar det på igen som vanligt.

Kollade igenom våra semesterbilder  igårkväll och jag är så glad att vi valde att åka iväg på vår mini-resa under hans sista vecka på semestern. Det gjorde oss gott att komma iväg lite med hela familjen och något att minnas med värme sen under kyliga höstkvällar. 

Vi är inte direkt någon familj som reser mycket, även om vi skulle vilja det. Det har aldrig egentligen blivit av, och vi har väl troligtvis prioriterat annat under åren.  Först tänkte vi börja resa då jag fått mina studier avklarade och började jobba. Men då byggde vi hus och hade inga extra pengar. Sen tänkte vi resa då huset är färdigt byggt och båda jobbar. Tog ju inte så jättelänge så blev jag gravid och lämnade på mammaledighet. Sen planerade vi att åka på en resa tillsammans med fröken i december 2014 då vi skulle fira 10 år tillsammans. Nå, det bidde inte så heller, för då hade vår lilla familj utökats med en medlem till. Men kanske vi snart har möjlighet att åka iväg på en lite längre resa alla fyra tillsammans.

Okej, från resetankarna till självaste familjeresan vi gjorde förra veckan.

Vi startade på onsdagförmiddag. Körde ner till Åbo med två pauser: lunch och mellanmål.





Vi var framme i Åbo lite före kl 18 och checkade in på vårt hotell i centrum av staden. Åt middag på stan och handlade lite kvällsmål, picknick mat och andra nödvändigheter. Planen var att vi skulle simma på hotellet samma kväll. Men det blev aldrig av eftersom tiden och orken inte räckte till.

Alla sov skönt den natten och följande morgon blev det först frukost och sen körde vi vidare till Nådendal. Vi gick över bron till självaste Mumindalen.


Muminmamman har alltid varit en favorit för fröken och som hon längtat att få krama.


Då vi var inne i Muminhuset såg hon plötsligt Muminpappan i fönstret utanför, så då blev det bråttom ut igen.


Av någon anledning blev hon lite rädd för Lilla My och hoppade upp i famnen.




Adrian var hela tiden på sin vakt med figurerna och inte lika kramglad som sin syster.






Vi kom oss fram med syskonvagnen även på de lite mindre stigarna och kunde t.ex gå in i skogen till häxans hus. Där träffade vår Alyssa flickan "Alissa" som bodde med sin mormor häxan. Hattifnatt grottan och Mårrans hus var nog lite spännande.




Sedan blev det mellanmål. Jättegod våffla på sticka. Det kan jag rekommendera. Tyckte det var gott med nåt annat än bara glass, som man vanligtvis köper. Vi hade också med en egen picknick- matsäck som vi åt vid lunchtid.


Fröken gillade pjäserna som visades nu som då. Här var det en svenskspråkig föreställning.


Vi valde att åka hem efter att vi varit ca 4 timmar i Mumindalen. Tyckte den tiden räckte riktigt bra för oss. Då hade vi hunnit se allt vi ville och shoppat loss i Sniffs butik. 

Vi startade hemåt ca kl 16 och var hemma en 22.30-tiden. Hade en paus på vägen när vi åt kvällsmat. Vi trodde att barnen skulle vara trötta och sova hela vägen hem. Gick inte riktigt enligt planen, men hemresan gick ändå relativt smärtfritt då jag satte mig i baksätet mellan barnen och kunde underhålla dem med det ena och det andra.


Som sagt, en riktigt trevlig resa hade vi tillsammans och det gick utan tvekan över förväntan. Bilresorna gick bra tack vare att vi bytte bilstol åt Adrian före vi åkte iväg. Tack och lov för det!

Kan varmt rekommendera både Sokos Hotel City Börs i Åbo och Mumindalen. Kanske det blir på nytt igen efter några år...:)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar