tisdag 2 juli 2013

Jakobstadsbo och Moccamaster


Tänker ta mig lite tid och knåpa ihop ett inlägg. Vi lever bland flyttlådor och sopsäckar fortfarande. Men högarna blir mindre, sakta men säkert. Här kommer nu den långa berättelsen om det mesta som hänt under de senaste veckorna. Dagen efter att vi fått nycklarna åkte vi till Molpe för att hälsa på B:s föredetta arbetskompis. Där bodde också världens snällaste hund som diggade Alyssa.
Följande dag satte vi igång med renoverandet, nästan dag och natt. Kom hem till mamma många gånger efter kl 1 på natten. Vi bodde hos mamma under hela renoveringsprocessen. Trots flyttstressen försökte jag hinna med vagnpromenader och lite kaffe i solen.


Lilli var först lite osäker på vart hon hamnat. Hon vågade först inte gå upp för trapporna och gömde sig i bastun. Men nu går det bra. Hon är ute och har till och med hittat en kompis som hon var och varannan dag slåss med. Förra veckan var hon borta i två dygn, men sen plötsligt dök hon upp på terassen igen. 

Det blev några Solfresor också under veckorna. En gång på tumis med B. Vi åt ute för första gången sedan Alyssa föddes, bara jag och han i solen.


På midsommarafton  grillade vi hos Sören och Hanna. Vi har haft så jättemycket hjälp av B:s bror Sören. Han har hjälpt oss varje kväll. Utan honom, B:s pappa, min mamma och mina systrar skulle vi aldrig ha hunnit få allt klart i tid.
Det som vi kämpade mest med och som tog mest tid var trappan inne i lägenheten. Den slipades och målades två varv. B var aningen dammig efter att ha slipat den hela dagen.
Här är den nöjda mannen efter ett tufft men fint arbete. Trappan blev superfin och fräsch.
Fröken prupp stortrivs också i sitt nya hem, trots att den första tanden spruckit fram. 
I går tog vi det lugnt för första gången på lääänge. Efter att tösen somnat kollade vi några avsnitt Game of thrones och njöt av vårt nya hem. Vi firade med jordgubbar och vindruvor.
Och här är vår nya investering, ny kaffebryggare. Välkommen på kaffe i vårt nya hem!


2 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni fått flytta in. Vi borde träffas snart! :)

    SvaraRadera
  2. De ska vi göra! Får höras när värsta flyttkaoset är över :)

    SvaraRadera