fredag 27 mars 2015

Påskgräs och tuttproblemet

Igår kom vi igång med påskförberedelserna. De som känner mig lite bättre vet att jag har allt annat än gröna fingrar. De är nog så icke gröna som det bara går. Så vi sådde påskgräset i hushållspapper, får se då om några dagar om det blir till något? Men lätt gick det och tacksamt var det för mig som inte gillar att pynja på i mylla.

Såg just också att grannen planterar så fina påskblommor vid sin trappa. De var så gula och fina, lyste upp den gråa fredagen. Vill också ha, kanske jag borde fråga grannfrun om hon kommer och planterar åt mig om jag köper några? ;)






En av de stackars kycklingarna blev Halta-Lotta under pysslandet. Så kan det gå när man släpper tvååringen lös på några små kycklingar. 

På tal om vår tvååring så har vi nu sluppit tutt (napp)- problemet helt och hållet. För ett par veckor sedan så bestämde jag plötsligt en dag att inte ge henne tutten alls då hon skulle sova eftermiddagsvilan. Sedan jul har vi försökt att hon endast har den vid läggdags för vid jultid började det så gå över med det hela. Hon skulle ha den konstant, natt som dag.

Det var i alla fall inget problem den eftermiddagen, hon somnade bra utan den. Men sedan på kvällen efter kvällsrutinerna frågade hon efter tutten. När jag sa att hon inte längre behöver den gick mungiporna lite ner och hon var nära att börja gråta. Då berättade jag att jag skickat iväg alla tuttar till tomten och när han sedan fått dem så skickar han ett paket tillbaka till henne. Och efter det har vi inte haft några problem alls. Och nu i veckan hade tomten äntligen fått alla tuttar och Alyssa fick ett efterlängtat Pippi-paket. 


Jag vet inte, kanske jag fuskar som förälder som hittat på detta med tomten. Men för oss gick det lätt så här och som sagt vi slapp det problemet, för det kunde man faktiskt börja kalla hela tuttgrejen, ett stort PROBLEM. Man behöver inte kämpa med allt om det går att göra enklare, tycker i alla fall jag. 
Fröken tyckte dock att lillebror också borde skicka iväg sina tuttar, rätt ska väl vara rätt. Men vi väntar nog ännu ett tag innan vi gör det. 

Nu är det ännu blöjan då, men det är en helt annan femma som jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om. Huhhu! Där går det inte lika lätt kan jag berätta. 

Ikväll blir det cirkus för B och fröken och långpromenad för mig och lilleman. Imorgon bär det faktiskt av till Solf. Fem lärarmammor och sju barn tillsammans. It´s going to be legendary!! :)

En riktigt skön helg till alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar