söndag 22 mars 2015

Syskonsimningen och SwimFin

Idag kunde vi äntligen åka iväg på syskonsimningen då barnen blivit friska. Fröken hade ju endast fått torrsimma hittills med sin SwimFin  som vi beställt från Active Family. Men idag fick den ivriga lilla hajen simma på riktigt i vattnet.


Vi har simmat med Alyssa sedan hon var tre månader i Folkhälsans Babysim, med undantag nu i höstas då Adrian föddes. Man kan säga att hon är rätt så van i vattnet för att vara två år. Hon sparkar med benen för att komma framåt och har sagt många gånger "Simma själv" och velat att vi släpper henne, men det har ju inte gått eftersom hon ännu inte hålls på ytan utan hjälpmedel. 


SwimFin blev på så sätt ett ypperligt simredskap för vår familj att packa med i simväskan. Idag när vi testade det moderna simredskapet för första gången gick det faktiskt riktigt bra måste jag säga. Till och med simledarna verkade vara imponerade av både simfenan och hur bra det gick. 


Idag när fröken simmade så ville hon ännu hålla i mina händer. Det hela var ju lite nytt eftersom simfenan bara ger det stöd som behövs, men hon simmade ivrigt på mage och sparkade sig framåt med benen. SwimFin höll henne bra på ytan. Dock behöver hon lära sig lite ännu att hålla ansiktet uppåt från vattenytan för att undvika kallsupar.



Men jag tror nog att redan efter några söndagar kommer hon att vilja släppa våra händer och försöka simma själv, när hon märker hur hon skall hålla balansen i vattnet med hjälp av simfenan.

SwimFin kan också användas av barn som redan kan simma men vill lära sig nya simstilar. Vår fröken är en rätt så liten och späd tvååring med sina knappa 11 kilon, men det verkade ändå gå riktigt bra. 

Kan varmt rekommendera den till alla som gillar att simma med sina barn, men som med alla simredskap så gäller förstås övervakning av vuxen. Jag har alltid haft respekt för vattnet och vill därför att mina barn blir vana i vattnet och simkunniga i tidig ålder. Men kommer nog alltid att försöka ha ögonen på dem, simkunniga eller inte. 

Active Family säljer ju också som jag nämnde i ett tidigare inlägg praktiska multifunktionella vagnar, vilka säkert skulle underlätta många barnfamiljers aktiva vardag. :)

Önskar er en fin fortsatt söndagkväll!

I samarbete med Active Family .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar